In een eerder artikel ging ik in op de keuze welk soort applicatie je het beste kan gebruiken. Hier wil ik dieper ingaan op de optie online boekhouden en worden een paar pakketten met elkaar vergeleken.

Acumulus
Acumulus is het goedkoopste pakket wat er beschikbaar is online. Het programma is speciaal ontwikkeld voor de kleine ondernemer met een eenmanszaak. Hiermee kan je zelfstandig je administratie bijhouden, ook als niet-boekhouder. De kosten bedragen € 9,95 (excl. BTW) per maand en je kan het programma 30 dagen gratis proberen.

Moneybird
Qua prijs is Moneybird vergelijkbaar met Acumulus, maar het is een compleet ander systeem. De basis bestaat uit het aanmaken en versturen van facturen. Ook handig is de iDeal-betaalmogelijkheid voor je klanten. En omdat je ook je ingaande facturen kan registreren heb je een eenvoudig overzicht wat er in je onderneming binnenkomt en uitgaat. Moneybird is gratis te proberen tot drie facturen per maand. Daarboven kost het € 10,- per maand.

E-boekhouden
Het grote voordeel van e-boekhouden is het gebruiksgemak. Het is niet nodig om uitgebreide boekhoudkennis te hebben om hiermee te kunnen werken. Grote voordelen zijn ook de automatische btw-aangifte en de gratis koppeling voor uw accountant of boekhouder. Ook is er een koppeling aanwezig met internetbankieren en is er een speciale plugin voor webshops in Magento.
Dit is een compleet pakket voor elke ondernemer en bestaat uit twee modules. De boekhoudmodule kost € 14,50 per maand en (optioneel) de facturatiemodule voor € 9,50 per maand.
Orfinon gebruikt zelf ook dit pakket. Wilt u ook gebruik maken van e-boekhouden, neem dan eens vrijblijvend contact op.

Exact Online
Exact is een gerenommeerde organisatie uit Nederland. De onlineversie van hun boekhoudpakket is ontwikkeld voor ZZP’ers, starters en kleinzakelijke ondernemingen die zonder zorgen voor installatie, updates en beveiliging hun boekhouding via internet willen doen. De prijs per maand loopt uiteen van € 29,- voor de Basic-versie tot € 59,- voor de Premium-versie. U kunt Exact Online 30 dagen gratis uitproberen.

Er zijn uiteraard nog veel meer pakketten beschikbaar. Maar het voert te ver om hier alles te behandelen. Wil je meer weten over online boekhouden, neem dan eens vrijblijvend contact op.